Sinterklaas vieren met de klas                                                                                 9-12-2022

 

Situatie beschrijving

Als SLB-er heb ik een klas met mooie mensen waarbij een ieder zijn eigen verhaal heeft. Voor de vorming van de klas en een steuntje in de rug heb ik vandaag sinterklaas gevierd met de klas. Wat de studenten niet van te voren wisten is dat ik voor iedereen persoonlijk een sinterklaas gedicht heb geschreven met een persoonlijke positieve boodschap.

 

De klas was positief verrast en vond het erg lief. Het gesprek wat we als klas hebben gevoerd was van persoonlijke aard en duidelijk was dat iedereen zich veilig voelde en dat de positieve boodschappen met elkaar gedeeld werden. Dit was de opzet van sinterklaas vieren. Een week later had de klas ook een gedicht voor mij geschreven met passend cadeau.

 

Zowel collega’s als mijn leidinggevende gaven aan dat ze dit heel goed vonden en een mooi initiatief. Collega’s vertelden ook dat zij vaak met kerst of een lunch regelde of studenten persoonlijke kerstkaarten sturen. Dit past binnen de cultuur van Het Noorderpoort.

 

Hieronder de foto’s van het Sinterklaas gedicht wat ik heb gekregen, de foto van de klas, mijn voorbereiding en een foto van het cadeau dat ik heb gekregen van de klas. Dat is de trui die ik daar draag.